//

У Франції розпочалися урочистості з нагоди 600-річчя від дня народження Жанни д'Арк

5 січня урочистим богослужінням на батьківщині національної героїні Франції, в Домремі-ля-Пуселле (Domremy-la-Pucelle), католицькій дієцезії Сен-Дьє (Saint-Die), відкрилися урочистості з нагоди 600-річчя від дня народження Жанни д'Арк, зарахованою в 1920 р. Католицькою Церквою до лику святих. Про це повідомляє Австрійський сайт католицьких новин.

 

Самою урочистою подією ювілейного року стане у Франції день 13 травня, коли кардинал Андре Вен-Труа (AndreVingt-Trois), глава Конференції католицьких єпископів Франції, проведе святкову Месу в Домремі. Жанні д'Арк в різних містах країни будуть присвячені конференції, семінари, театралізовані вистави та організовано масове паломництво, яке намічено провести 30 вересня цього року.

 

Жанна д'Арк, згідно з переказами, нібито чула голоси Архангела Михаїла, св. Катерини і св. Маргарити, які закликали її до особливої місії - рятівниці Франції від англійців, які захопили її північні території під час Столітньої війни. Король Карл VII довірив їй військо. Після низки здобутих перемог над ворогом Жанна стає національною героїнею. Потрапивши в полон до бургундців, вона була передана англійцям, а пізніше звинувачена в єресі і чаклунстві і засуджена до спалення на вогнищі. Жанна була страчена в Руані, але згодом реабілітована.

 

За матеріалами: catholic-media.org