//

У Дамаску бойовики-ісламісти стратили сім'ю християн

Угруповання радикальних ісламістів, що приєдналися до сирійської опозиції, сіють терор серед цивільних осіб в Дамаску. Вони піддають репресіям насамперед тих, кого вважають лояльними до режиму Башара Асада. Як повідомляє агентство «Fides», серед жертв терору в Дамаску чимало християн з передмістя Баб Тума та іракських біженців, які проживали в передмістях Куджайра і Сада Зана.

 

Ісламістське угруповання заколотників «Ліва-аль-іслам» («Бригада ісламу»), яка нещодавно взяла на себе відповідальність за вбивство головних генералів уряду Асада, вранці 23 липня повністю знищила християнську родину в Баб Тумі. Бойовики заблокували автомобіль християнина Набіла Зореба, державного службовця, йому, його дружині Віолеті та двом синам, Джорджу і Джиммі, було наказано вийти з автомобіля, після чого всі вони були холоднокровно вбиті.

 

Бойовики угруповання «Ліва-аль-іслам» найбільш активні в області Дума та інших районах на схід від Дамаска, де вони скоїли багато інших злочинів.

 

Також на південному сході Дамаска ісламістські бойовики з угрупування "Джехад-аль-ностра", близької до «Братів-мусульманів», напали на будинки іракських біженців, які вони розгромили і підпалили, щоб змусити  їх жителів до втечі.

 

Більшість бригад, що діють на південному сході Дамаска, близькі до «Братів-мусульманів», у той час як члени угруповання «Ліва-аль-іслам» належать до ідеології ваххабітів.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru