//

У Чилі пройде маніфестація під назвою "Радість бути католиками"

15 вересня на одній з найважливіших площ Сантьяго, столиці Чилі, відбудеться незвичайна маніфестація: тисячі мирян, які працюють в найрізноманітніших сферах, зустрінуться на одній з центральних площ міста, щоб "в дусі свята, радості й надії" дати свідчення своєї віри.


Маніфестація, ідея проведення якої була підтримана Архиєпископом Сантьяго, Рікардо Еццаті, матиме назву "Радість бути католиками". Після зустрічі на площі багато вірян пройдуть в напрямку центру міста.


Організатори заходу розповіли, що під час маніфестації будуть зроблені фотографії, які увійдуть до спеціального альбому, що буде, на знак "поваги та відданості", подарований Бенедиктові XVI. "Віряни, які цього дня одягнуть білі сорочки, хочуть публічно говорити про свою приналежність до Церкви і вірність своїм священикам, єпископам і Святішому Отцеві, який вчить, що Христос дає кожному своєму учневі радість і надію", – кажуть організатори заходу. "Саме часи, в яких ми живемо, надихають нас, як членів Церкви, вийти на вулиці, щоб проповідувати віру в Христа і свідчити про нашу діяльність, обов'язки солідарності щодо слабких і конкретні ініціативи на благо суспільства", – написано у заклику до участі у заході.


За матеріалами Ватыканскае радыё