//

У Будапешті дискутували про місії Церков у Європі

"Виклики та можливості для місії Церков у сьогоднішній Європі", – так звучить тема консультацій, організованих комісією з екуменічному діалогу Конференції європейських Церков, які відбулися в Будапешті 28-31 серпня. Учасників форуму привітав кардинал Петер Ердо, Архиєпископ Будапешта і голова Ради конференції єпископів Європи. Єрарх нагадав про заклик Папи Римського Бенедикта XVI щодо термінової потреби нової євангелізації старого континенту і постійного виконання місії євангелізації світськими особами "в світі, який потребує Бога".

 

"У місіонерській діяльності зберігається потенціал глибокої єдності християнських традицій, який треба відкрити", – сказав кардинал Ердо.

 

Консультації закінчилися прийняттям низки рішень і серйозних рекомендацій європейським Церквам щодо "місії в Європі". Особливо пролунав заклик до більш глибокого аналізу ситуації та активної праці згідно з навчанням про місіонерську діяльність. Одним із документів, який може стати орієнтиром у цій справі, учасники назвали екуменічну хартію.


За матеріалами Ватыканскае радыё