//

У Бразилії святкували беатифікацію Івана Павла II

Бразильці молилися, щоб беатифікація Івана Павла II принесла благословення також і їхній батьківщині. У багатьох церквах співали пісню «Поблагослови, Іване Божий», саме так назвали Папу під час його першого візиту до Бразилії 1980 року. Бразильська Архиєпархія скерувала лист до вірних, в якому йдеться про велику радість і вдячність Богові за беатифікацію: «Папа Іван Павло II дуже любив Бразилію і тричі відвідав нашу країну. Бразильці прийняли його дуже привітно і назвали «Іван Божий».

 

Дуже урочисто і з особливим хвилюванням переживають беатифікацію Івана Павла II у Національній святині в Апаресіді. Там Папа Іван Павло II 4 липня 1980 освятив вівтар і назвав святиню Малою базилікою.

 

На церемонії беатифікації був присутній під віце-президент Мішель Темер. В інтерв'ю для Радіо Ватикану він сказав: «У Бразилії переважна більшість населення – католики, тому ця країна не могла не скерувати свого представника». Віце-президент також висловив побажання, щоб беатифікація стала благословенням для усієї бразильської нації, якій треба «зростати в довірі, яка походить від віри, а віра є в свою чергу тим, чого вчить тільки релігія»


За матеріалами info.wiara.pl