//

У Болгарії триває Міжнародний християнський молодіжний фестиваль

"Ricari na svetlinata" або "Лицарі Світла" – під такою назвою з 1 по 6 серпня в Белозем, районі Пловдиву, в Болгарії триває Міжнародний християнський молодіжний фестиваль. Це найбільша така подія на Балканському півострові.

 

Близько вісімдесяти молодих людей з усіх кінців Болгарії та Польщі зустрічається щодня в сформованих групах, конференціях, присвячених Святим Таїнствам, а також відомих усім з попередніх фестивалів, музичних семінарах. Увечері проходять концерти сучасної християнської музики. Спеціальними гостями є Едіт Філер з Австрії, Роберто Бігнолі з Італії, група KizuBand з Південного Тіролю, рок-група SEVI з Софії, Fra Felix зі Словаччини та польські групи: "Сурми Єрихону" і "Недостойні".

 

Нараховуючи менше одного відсотка населення, католицька громада в Болгарії з 2000 року об'єднує молодих католиків у Белоземі, де відбувається найбільший фестиваль християнської музики в Болгарії. Його організаторами є Брати Менші Капуцини, уродженці провінції Кракова. Капуцини присутні в Болгарії з ХІХ століття. Тамтешня опіка бл. Марка Авіано обіймає Софію, Пловдив, Белозем і Бургас. З 1993 року в Болгарії служать капуцини з Кракова.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie