//

У Барселоні відбувся черговий захід «Двору язичників»

Краса і трансцендентність були темами чергового заходу «Двору язичників», який цього разу відбувся в Барселоні. У ньому взяв участь його засновник кардинал Джанфранко Равазі, голова Папської Ради з культури.

 

Мистецтво перемінює людину, як і віра, тому що «справжнє мистецтво породжує занепокоєння і нікого не залишає байдужим», – наголосив глава дикастерії Ватикану. Він закликав учасників зустрічі «в речах видимих шукати того, що є невидимим, тому що мистецтво і віра є воротами до абсолютного». Кардинал Равазі наголосив, що Ісус в Євангелії є людиною діалогу, який іноді приводив його до «обурення і навіть гніву проти фізичного зла і бідності. Він не боявся діалогу руки, доторкатися до проклятих, прокажених ... сідав за стіл з грішниками і митниками. Це діалог, який підтримує «Двір язичників» – відкритий простір, де можна послухати різні виступи і зробити конфронтацію, як це сталося в Барселоні», – сказав голова Папської Ради з культури.

 

На зустрічі, в якій взяли участь віруючі і невіруючі, говорили про красу і трансцендентність у мистецтві, поезії, музиці і філософії. «Розрив між вірою і культурою є однією з найбільших трагедій нашого часу», – сказав кардинал Луїс Мартінес Сістач, організатор зустрічі. Теперішня економічна криза є також «антропологічною кризою і кризою цінностей, натомість краса провадить нас до істини й добра», – додав Архиєпископ Барселони.

 

«Двір язичників» закінчився великим концертом в базиліці Прексвятої Родини. Серед виконавців була відома оперна співачка Монтсеррат Кабальє.

 


За матеріалами: Radio Watykańskie