//

У Африці продовжують викрадати монахів

Мешканці міста Бені в Північному Ківу, провінції Демократичної Республіки Конго, занепокоєні викраденням монаха, яке сталося чотири дні тому, повідомляє Радіо Ватикан.


Як повідомив тамтешній парох, брата Еваріста Maкобе викрали 17 грудня з парохіяльного будинку. Залишилися там лише його черевики, годинник і рушник. Не помітно жодних ознак насильства, однак часті викрадення духовних осіб в цьому регіоні спонукають до підозр, що і цього разу сталося викрадення.


Студенти та викладачі місцевих шкіл 19 грудня організували демонстрацію, закликаючи місцеву владу і поліцію зробити все можливе, щоб знайти викраденого живим. Начальник поліції спробував заспокоїти демонстрантів, запевняючи їх, що йде розслідування. Цього  місяця у Бені це вже друге викрадення.

 

Нещодавно щасливо закінчилося викрадення місіонера та двох осіб, які супроводжували його на півночі Судану. Угандійського священика Домініка Eiбу, віце-провінціала згромадження комбоніанів, викрали 16 грудня разом з водієм і директоркою вечірньої школи. Однак 18 грудня усіх трьох звільнили, лише їхнє авто викрадачі залишили собі. Троє викрадених у задовільному стані, хоча в полоні їм доводилось весь час сидіти зв’язаними ланцюгами на холодній землі.