//

У 20 країнах мусульмани переслідують християн

Американський "Gatestone Institute" опублікував свою щомісячну доповідь про переслідування християн з боку мусульман у травні 2012 року. Текст дослідження описує випадки дискримінації та антихристиянського насильства в 20 країнах світу. Особливо жорстокі випадки насильства над християнами відзначені в країнах Африки на південь від Сахари - в Нігерії, Кенії, Сомалі, Судані і Кот-д'Івуарі, де християн вбивають, обезголовлюють і навіть розпинають.


У травні посилилася дискримінація християн в Індонезії. Там нападають на віруючих і закривають християнські храми. Кричущий випадок стався у Франції. В костел св. Юзефа увірвалися четверо молодих африканців і закидали віруючих камінням. У доповіді наголошується, що в Пакистані в місяць в середньому 8-10 християн змушують прийняти іслам. Жертвами часто стають дівчата-християнки з бідних сімей. За інформацією "Gatestone Institute" в Еритреї в тюремному ув'язненні зараз перебувають від 2 до 3 тис. християн.


У двадцятку найбільш небезпечних для християн мусульманських країн також увійшли Сирія, Малі, Судан, Йорданія, Іран, Ліван.

 

За матеріалами radiovaticana.org