//

"Туризм та енергетична стійкість: стимулятори сталого розвитку"

  Папська рада душпастирства емігрантів і подорожуючих 24 липня направила своє послання до  Дня туризму, який відзначатиметься в усьому світі 27 вересня. У ньому нагадується, що Церква вважає цей День добрим приводом для діалогу зі світом і пропонує свою конкретну допомогу в проведенні ініціатив, які відповідають євангельському  духові. "Це також хороший привід для того, щоб Вселенська Церква в черговий раз відчула важливість туристичного сектора в контексті економічного та соціального розвитку суспільства і, особливо, розширення нової євангелізації", - йдеться в посланні, підписаному головою Ради, кардиналом Антоніо Марія Вельйо.


У контексті теми нинішнього Дня: "Туризм та енергетична стійкість: стимулятори сталого розвитку", Рада нагадує, що він звучить як відлуння Світового конгресу душпастирства туризму, який був проведений цієї весни в мексиканському місті Канкун. У сьогоднішньому посланні наводяться дані, згідно з якими в поточному році кількість туристів у світі сягнула  одного мільярда, а до 2030 р. ця цифра повинна подвоїтися.


У посланні нагадуються слова Папи про необхідність розвитку культури туризму етичним і відповідальним чином, який допомагає людині пізнати саму себе в безпосередньому єднаннні з Творцем. Тому треба допомагати як підприємцям, які працюють в цій сфері, так і самим туристам, усвідомлювати відповідальність за прийняті рішення та відносини з навколишнім середовищем. Папська рада нагадує про необхідність співробітництва всіх учасників туристичного ринку і всіх пов'язаних з ним секторів для досягнення головної мети, яку диктує час - сталого розвитку.

 

За матеріалами radiovaticana.org