//

Церкву свідомо атакують, – глава польського єпископату

Сьогодні на Церкву нападають в різних лібертинських, атеїстичних і масонських середовищах, – пише Архиєпископ Йозеф Міхалік в листі на Великий Піст.


Глава Польської Єпископської Конференції застерігає від розколу в Церкві та закликає в найближчі 40 днів «поглибити свої знання і віру» і «відчитати виклики часу».

 

Турбота про атмосферу всередині Церкви має бути на кожному з нас і на всіх нас. Ми бачимо як сьогодні на Церкву нападають в різних лібертинських, атеїстичних і масонських середовищах, – говорить Архиєпископ Міхалік.

 

Він також застерігає від нових розколів в Церкві, які відбуваються навіть в середовищі духовенства. "Ще більш небезпечними є розбіжності всередині Церкви, вони показують, що навіть серед духовенства є непокора. Це болюче, але про це потрібно говорити і заохочувати до звичайної покори в дусі послуху Церкві, Папі і пастирям, які деколи ставлять, хоч і важкі, але згідні з Євангелією, і тому творчі вимоги", – сказав він.

 

Архиєпископ Перемишля підкреслює, що піст повинен бути дійсно важливим періодом у житті вірних і зазначає, що зараз твориться нова глобальна культура, яка "виросла з постмодернізму, що сприяє моральному релятивізму, абортам, одностатевим шлюбам, гомосексуальним стосункам".

 

Архиєпископ зазначає, що віра не може бути відділена від життя, і, отже, Церква повинна оцінювати так звану нову етику і застерігати перед відхиленнями. «Не забувайте, що насамперед Святий Дух проповідує Євангеліє. Йому треба довіряти, віддавати наші надії і тривоги, але з Ним також треба співпрацювати, позичати йому свої вуста, і всі свої сили».

 

Крім того, просить молитися за тверезість народу, звільнення узалежнених, щоб прийняли рішення працювати над собою, та в намірі мігрантів, щоб допомогти їм «у підтримці віри і почуття власної гідності, незважаючи на труднощі».

 

За матеріалами: info.wiara.pl