//

Церква згадує св. Піо з П'єтрельчини

 23 вересня Церква святкує літургійну пам'ять св. Піо з П'єтрельчини. З цього приводу в Сан Джованні Ротонда, місці, де впродовж довгих років жив і працював святий, відбулося нічне молитовне чування. У ньому взяли участь близько 40 тис. віруючих, а також монахи з Ордену Менших Братів Капуцинів з різних частин світу.

 

Очолив нічні богослужіння кардинал Камілло Руїні, колишній голова Конференції єпископів Італії. Про значення святкування розповів в інтерв'ю радіо Ватикану о. Лучано Лоцці, капуцин, дослідник особистості о.Піо і головний редактор наукового журналу, присвяченого цьому італійському святому.

 

О. Лоцці зазначив, що через 10 років після канонізації о. Піо, ентузіазм віруючих і віра не зменшилися, а навпаки стають більш зрілими та глибокими. "Я хочу сказати, що багато змінилося в почитанні о. Піо. Минуло захоплення чудесами, яке, хоча і пов'язане з шануванням святого, але іноді здається надмірним, і тепер мова йде про більш сталу віру. Сьогодні, особливо в тому соціальному й економічному контексті, в якому ми живемо, о. Піо є людиною надії, людиною, яка може переконати в тому, що за допомогою Бога можливо перемогти найважчі бурі ", - зазначив капуцин.

 

Про велику пошану до св. Піо свідчить число паломників, які прибули в Сан Джованні Ротонда ще за кілька днів до торжества. "Уже протягом кількох днів у готелях неможливо знайти місце", - сказав капуцин. За його словами, це невелике провінційне італійське містечко, хоч і не було місцем народження о. Піо, однак стало місцем, куди люди приїжджають роздумувати, побути в тиші, помолитися і черпати з духовної спадщини святого.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va