//

Церква вимагає покарати винних у побитті в’єтнамських католиків

Церква у В’єтнамі засудила побиття католиків у с.Чау Бін на півночі країни. У заяві, яку видала єпархія Він, звернено увагу на те, що відповідальною за цей інцидент є місцева влада, яка порушила право католиків на свободу віровизнання і наразила на образи і удари. Побиття спровокувало також поділ у локальному суспільстві.

 


Церковний лист до влади провінції Нгхе Ан вимагає покарання винних і компенсації за побиття і знищення власності католиків. Нагадаємо, що минулого тижня локальні функціонери сил безпеки хотіли перешкодити благословенню нового дому одного з мешканців села. Вони вторглися до дому під час урочистості разом з представниками місцевої адміністрації. Після того, як з дому вийшли священики, до будинку вторглися троє синів сільського голови, які почали катувати учасників домашнього богослужіння. Представники сил безпеки не реагували на протести католиків. П’ять ранених потрапили до лікарні.

 

У селі проживає 35 християнських родин, вже 13 років локальна номенклатура не погоджується зареєструвати парафію і дозволити побудувати церкву. Тому місцеві католики збираються на Літургії по приватних помешканнях, куди часто втручаються представники місцевої влади.

 

За матеріалами: radiovaticana.org