//

Церква в Туреччині не втрачає надії на отримання статусу юридичної особи

Оптимістично оцінив перспективи покращення становища Церкви в Туреччині місцевий представник Синоду католицьких єпископів. Рінальдо Мармара взяв участь у нараді представників єпископату з парламентським  комітетом з підготовки нової конституції.

 

"Вперше в історії влада прийняла делегацію Католицької Церкви в парламенті в Анкарі,- повідомив речник єпископату Туреччини, який також є директором місцевого Карітасу. - Ми просили про введення в конституцію пункту про визнання Католицької Церкви, як юридичної особи. Ми домагаємося цього вже протягом багатьох років. Папа просить про це кожного нового турецького посла у Ватикані. Я сподіваюся, що цього разу уряд надасть правовий статус для нас, - додав Рінальдо Мармара. – Нам відповіли, що для цього не потрібно міняти Конституцію, а достатньо лише ухвалити закон, і це не повинно бути складно, оскільки Святий Престол має дипломатичні відносини з Туреччиною."


На додаток до питання визнання правосуб'єктності, Синод католицьких єпископів також підняв у парламенті такі питання, як повернення відібраних в Церкви будівель та отримання на них права власності. Кількість католиків в Туреччині на даний час становить близько 15 тисяч. Святині, які  використовується записані на фізичних осіб, часто на священиків. Деякі інші релігійні громади в цій країні мають правовий статус "релігійного фонду", проте навіть така можливість католикам не надається. Офіційний представник турецького єпископату схиляється до думки, що нинішня влада більше, ніж попередня готова відгукнутися на потреби релігійних громад.

 

За матеріалами radiovaticana.org