//

Церква в Бангладеш б’є на сполох щодо примусової ісламізації дітей-християн

Християнських дітей у Бангладеш викрадають, силою навертають в іслам і продають закордон як рабів, – на сполох про це б’є єпископ Мозес Коста, ординарій Чіттагонг. Він розповів про те, що лише впродовж останнього часу вдалося звільнити зі шкіл вивчення корану понад 100 дітей-християн.


Церква в Бангладеш наголошує на тому, що ісламізація неповнолітніх стає щоразу більш поширеним явищем. Цьому сприяє мовчазна згода влади і поліції. Сценарій простий: посередники, що представляють себе працівниками благодійних організацій, що займаються освітою, звертаються в основному до бідних родин, пропонуючи їм за невелику оплату можливість навчання для дітей. Оскільки багато батьків не мають можливості олатити навчання дітей, вони охоче погоджуються на цю пропозицію. Потім дітей вивозять до шкіл вивчення корану, де дають їм нове мусульманське ім’я і змушують переходити на іслам. Частину з них чекає ще гірша доля: їх продають закордон, найчастіше в багаті мусульманські родини в арабських країнах, де нан них чекає доля рабів.


При цій нагоді Церква в Бангладеш нагадує про все більш поширене явище захоплення ісламістами землі, що належить християнам. Ті, хто наважуються їм протистояти, змушені втікати в інші регіони країни, побоюючись відплати. Така ж доля чекає на ті сім’ї, які вирішили боротись в пошуках своїх дітей, яких відправили до шкіл вивчення корану чи продали за межі Бангладеш.


За матеріалами pl.radiovaticana.va