//

Церква в Австралії молодшає

Зростає кількість молодих католиків у Австралії. Тільки серед аборигенів і жителів Протоки Торреса від 1991 року католиків стало більше на 63 тисячі. Як зазначив Крейг Артур, з  Національної католицької ради аборигенів і жителів Островів Протоки Торреса NATSICC, найдивнішим є середній вік молодих католиків: 21 рік.

 

Ноту зі статистикою Душпастирської комісії єпископської конференції Австралії оголосили на засіданні організації NATSICC, яке пройшло під девізом «Культурно збагачені Євангелієм». Така зустріч відбувається кожні три роки.

 

Директор Католицького Департаменту у справах аборигенів Архиєпархії Сіднея, п. Елсі Хейс зазначив, що стає щораз більше католиків, які народилися в Австралії і які хочуть поділитися своєю вірою і взяти участь у Святій Літургії. Це, як вважає п. Хейс, є плодом Всесвітніх Днів Молоді 2008 року і минулорічних ВДМ, які відбулись у Мадриді. Як він зазначив, завдяки ВДМ у Сіднеї «молоді люди відчувають, що Церква приймає їх, це сповнює їх гордістю і спонукає далі ділитися своєю вірою».


За матеріалами : http://pl.radiovaticana.va