//

Церква у Римі занепокоєна вбивством китайських мігрантів

«У Римі необхідним є моральне повстання, яке би дозволило місту знову стати відкритою, солідарною спільнотою, яка поважає гідність і людське життя»,– таким чином прокоментував папський вікарії для Вічного Міста вчорашній напад в районі Tor Pignattara, в результаті якого загинув 31-річний китайський іммігрант і його 6-місячна донька, а дружина отримала поранення.


За повідомленням Радіо Ватикану, метою нападу була крадіжка 5 тисяч євро, які подружжя заробило, керуючи агенцією переказу коштів. Цей напад викликав шок, а римська влада почала боротьбу із зростаючою в місті злочинністю.


У спеціальному комюніке кардинал Аґостіно Валліні нагадує, що необхідною є також мобілізація мешканців навколо явища, що стає звичним. «Коли без жодних докорів сумління людина вбиває людину, коли гроші затемнюють совість до такої міри, що людське життя перестає бути важливим, коли страх, викликаний такими подіями, покриває наші серця і поширюється байдужість до інших, слід дати собі відповідь на питання: чи це місто є гідним людини? Чи такого майбутнього ми хочемо для своїх дітей?»,– зазначає папський вікарій для Риму. Він також наголошує на необхідності «морального повстання з метою відкинути всяку форму насильства і нетерпимості».