//

Церква про президентські вибори в Демократичній Республіці Конго

Складна політична ситуація, що склалася в Демократичній Республіці Конго після листопадових виборів є в центрі уваги наради місцевих єпископів, що розпочалася 9 січня. У країні панує напружена ситуація, яка підживлюється офісами двох президентів. До того ж виявилися нові шахрайства під час виборів, які призвели до переобрання Жозефа Кабіли. Його головний суперник, Етьєн Чісекеді, не визнав результатів голосування і теж оголосив себе президентом країни.

 

За висловлювання про несправедливість виборів жертвою кампанії ЗМІ став митрополит Кіншаси кардинал Лоран Монсенгво Пасінья. На його захист стали конголезькі священики, які закликали президента Кабілу "виявити правду про вибори". Їхній заклик пролунав позавчора в символічному місці – у столичній церкві св. Йосипа, яка 1992 року була місцем мирного опору конголезьких священиків, монахинь і вірян проти зловживання тодішнього президента Мобуту.

 

Тим часом з Конго надходить інформація про наступні акти насильства. У суботу вночі невідомі особи напали на католицький монастир у Кавуму. Священиків побили, а будинок розграбували. Раніше у районі Букаву вбили католицького священика і монахиню. Злочинці залишаються на волі.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie