//

Церква Південної Кореї підтримує боротьбу з алкоголізмом

Церква в столиці Південної Кореї підтримує діяльність поліції в боротьбі з алкоголізмом. Порозуміння в цій справі підписав в Сеулі від імені єпархії місцевий ординарій. Запроваджене в травні нове законодавство передбачає, з одного боку, посилення покарання за злочини, вчинені під впливом алкоголю, а з другого – пропонує більшу допомогу для тих, хто бореться із залежністю. На думку поліції, зловживання алкоголем деформує структуру сім’ї, а також є причиною багатьох інших важливих суспільних проблем.


Після підписання порозуміння Архиєпископ Ендрю Йом Су Чжун зазначив, що Південна Корея займає 11-те місце в світі по кількості спожитого алкоголю на особу, а також, що в країні з населенням 50 мільйонів є близько 8 мільйонів узалежнених осіб. «Посилення жорстокості закону і обмежень не достатньо для того, щоб вирішити проблеми з алкоголем. Алкоголіки потребують терапії і програм, які допомогли б їм позбутися звички пити», – додав єрарх.


Сеульська Архиєпархія проводить кілька різних програм лікування від узалежнень з допомогою мережі душпастирства узалежнених. Терапії проводять не лише для алкоголіків, але й для тих, хто має залежність від ігор, наркотиків чи Інтернету. «Ми допомагаємо не лише узалежненим, але й членам їх родин і сусідам. Вчимо їх як з ними поводитись», – розповів Кім Чі Юн, координатор душпастирства. Також проводяться заняття з молоддю, на яких розповідають про наслідки зловживання алкоголем. Відповідно до офіційних даних, статистичний кореєць віком понад 19 років щороку споживає 67 пляшок горілки, 101 пляшку пива і 14 пляшок рисового вина.


За матеріалами pl.radiovaticana.va