//

Церква Індії та Непалу бере активну участь у боротьбу з сучасним рабством

Індія та Непал ефективніше борються з проблемою торгівлі людьми – повідомляється у доповіді американського  Державного департаменту. Водночас в обох країнах ця проблема все ще далека від вирішення. Щороку лише в Індії без сліду зникає70 тисяч  жінок та дітей, котрі в більшості випадків стають жертвами торговців людьми. У всьому світі, щороку жертвами торгівлі людьми стає понад 12 млн. осіб. У 2009 році судові рішення були винесені лише в 4166 випадках цього ганебного злочину. В американській доповіді оцінювались країни, що знаходяться під загрозою торгівлі людьми враховуючи як кількість жертв, так і дії влади у боротьбі з цією проблемою.


В Індії та Непалі Католицька Церква відіграє активну роль в запобіганні цьому загрозливому явищу. Наприклад, у трьох західних штатах Індії - Гуджарат, Махараштра і Гоа - єпархіальні громадські організації, разом зі школами, неурядовими організаціями та місцевими органами влади проводять спеціальні підготовки. У ході цих зустрічей учасників інформують про небезпеку, пов'язану з торгівлею людьми. В рамках цього проекту в 15 єпархіях підготували чотири тисячі осіб, включаючи вчителів. У Калькутті, сестри кількох чинів виступили на захист жінок і дітей перед торгівлею людьми.


Незважаючи на покращення ситуації, Католицька Церква в Індії та Непалі надалі звертає увагу на проблему торгівлі жінками у цих країнах. Єпископ Ентоні Шарма з Катманду пояснює: "Багато молодих дівчат з Непалу продають в Індію з метою проституції". Індійські дані показують, що понад 200 тисяч непальських дівчат - деякі віком до 14 років - займаються проституцією у великих індійських містах. Причиною, як правило, є бідність, їх сім’ями продають групам, що торгують людьми.


За матеріалами Radio Watykanskie