//

Церква допомагає співзалежним від алкоголю

18 лютого у єпархіальному приміщенні Бучацької єпархії з ініціативи митрополичої підкомісії УГКЦ «За тверезість життя» відбувся одноденний тренінг «Душпастирська праця з співзалежними за методом Духовної терапії». Учасниками тренінгу стали близько 30 священнослужителів єпархії.

 

За допомогою необхідних знань і методу Духовної терапії священнослужителі зможуть допомогти парафіянам повернути здатність бачити себе, звернутися до Бога, щоб вилікував і врятував їх зранені душі. І лише після власного прозріння і навернення співзалежні особи будуть здатні допомогти своїй близькій особі, залежній від алкоголю, стати на шлях оздоровлення.

 

Підкомісія впродовж 2 років планує провести подібні тренінги в усіх єпархіях УГКЦ. Проблема співзалежності не вичерпує себе в стосунках подружжя але має наслідки і для дітей, які виростають у таких сім’ях, навіть коли вони стають дорослими і формують своє життя далеко від сім’ї в якій виростали.

 

 

Повідомив о. Андрій Логін

 

Додаток:

Співзалежні - це люди, які належать до близького оточення залежної від алкоголю особи. Явище співзалежності, як і сама залежність є недугою душі та психіки і, як наслідок, з часом набуває соматичні прояви. Співзалежна особа з плином років переповнюється душевним болем, почуттями страху, провини, сорому, образ і гніву. Її внутрішній світ повністю переорієнтовується та замикається на алкогольній проблемі близької людини і таким чином співзалежність забирає в людини здатність до самореалізації та духовного зросту.

 

Джерело: www.ugcc.org.ua