//

Церква Бразилії закликає суспільство до діалогу про повагу людського життя

1-7 жовтня у Бразилії проходив тиждень життя, за рекламу якого відповідала комісія єпископату у справах сім’ї і життя. Цьогорічний тиждень пройшов під гаслом «Життя, здоров’я і гідність: право і відповідальність усіх».


Проведення національного тижня життя є плодом рішення місцевого єпископату. Під час пленарного засідання у 2005 році пастирі запропонували місцевій Церкві організувати спеціальний тиждень з метою вказати на гідність і цінність людського життя. Уся спільнота Церкви бере на себе зобов’язання і відповідальність, щоб поширювати і обороняти гідність людського життя на всіх його етапах: від моменту зачаття і до природної смерті.


Кульмінаційним моментом цього тижня стало 8 жовтня, яке відзначається як «День зачатого життя». Зусилля Церкви зосереджені на заклику усього суспільства до діалогу про повагу людського життя. У зв’язку із проектом внесення поправок до карного законодавства виникають пропозиції щодо декриміналізації абортів. Саме тому спільнота Церкви ще раз стає перед викликом дати ствердну відповідь в охороні зачатого життя.


«Як учні і посланці Ісуса Христа, ми покликані денонсувати небезпечну поведінку, ідеологію та інституції, що загрожують життю. Своїм свідченням ми маємо говорити про людське життя як про Божий дар, – наголошує Джанет і Афонсо Сціонтек, подружжя, що координує працю архиєпархіальної комісії у справах сім’ї і життя в Куритибі.


За матеріалами pl.radiovaticana.va