//

Церква Бразилії реагує на проблему глобального потепління

Єпископат Бразилії відкрив Кампанію Братерства, головною ціллю якої цього року є інформування вірних на тему глобального потепління та кліматичних змін на планеті.
 

 

Такі зустрічі організовуються в Бразилії щороку в часі Великого Посту, починаючи з 1964 року для обговорення питань проблематики природного середовища.
 

 

Тема цьогорічної Кампанії – «Братерство і життя на землі», а гаслом стали слова апостола Павла з Послання до Римлян(8,22) : « Все створіння разом страждає в тяжких муках». З спеціальним посланням до учасників зустрічей Кампанії звернувся Бенедикт ХVI.

 

 

Завданням зустрічей є пошук спільних рішень для збереження життя на землі. Глава місцевого єпископату Дімас Лара Барбоса зауважив, що Церква керується мотивацією віри, коли піднімає такі теми, як збереження життя на планеті: «Віра робить нас особливими особами в дискусії, яку пропонуємо. Наші міркування є теологічними і опираються на Божому плані щодо всього створіння і людини. Екологія людини – основна тема, запропонована як Іваном Павлом ІІ, так і пізніше Бенедиктом XVI. Згідно папського навчання людська особа є в центрі всесвіту, але суспільна політика не бере цього до уваги, особливо щодо найслабших і найбідніших».

 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie