//

Це є добра оказія, що збирається молодь, щоб ділитися «доброю новиною» - владика Венедикт

«Напевно кожен з нас має досвід у своєму житті, коли отримуємо добру новину – сказав преосвященний Владика Венедикт Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, під час прес-конференції, 10 квітня 2012 року на Святоюрській горі у Львові, яку організувала Молодіжна Комісія Львівської Архиєпархії УГКЦ, з нагоди приготування до фестивалю «Святкуймо Воскресіння разом», який відбудеться у Львові 21 квітня в Шевченківському гаю. То ми цією доброю новиною хочемо поділитися,- додав Архиєрей, - сідаємо на телефон, Skype, Інтернет, дзвонимо і говоримо всім про це. А можемо закритися в хаті, затягнути штори, нікого не впускати, що є зовсім неприроднім. Бо  доброю новиною потрібно ділитись. Ось і зараз ми стоїмо напередодні Воскресіння Господнього, а це найбільш добра новина. Я радію з того, що наша молодь має таке натхнення і проводить цей гарний захід «Святкуймо Воскресіння Разом», - завершив владика Венедикт.


У прес-конференції також взяли участь:
отець Тарас Милян, голова Молодіжної комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ
Наталка Федорович, начальник Управління сім'ї, молоді та спорту ЛМР
Володимир Лис, начальник Служби у справах дітей ЛОДА.
Орися Петришин – координатор фестивалю


Під час прес-конференції, було повідомлено, що у програмі цього святкового заходу: виставка-ярмарок від молодіжних християнських спільнот, виступи дитячих колективів, гаївки та забави для дітей і молоді, понад 10 майстер-класів з фіто – дизайну, ткацтва, малювання, деревообробки тощо. Цьогорічною родзинкою є святковий концерт за участю Тараса Чубая, а також Софії Федини, гуртів «Кана», «Крик душі», «Родинна капела».


«Програма фестивалю є дуже цікавою і для молоді, і для дітей та їхніх батьків. Особливістю також буде благодійна лотерея, кошти з якою будуть скеровані на розвиток молодіжних ініціатив в Церкві. Розіграш цієї лотереї проходите кожної години, а одним головних призів є – поїздка до Риму на зимову європейську зустріч Тезе», - сказала Орися Петришин, координатор фестивалю «Традиційно, вже 4 роки поспіль, у світлий тиждень Христового Воскресіння ми запрошуємо дітей та молодь до Шевченківського гаю спільно святкувати цю подію. – говорить о. Тарас Милян, голова Молодіжної комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ. Молодь, діти та дорослі можуть взяти участь в різних майстер-класах, поводити гаївок, танцювати під гарну музику. «Святкуймо Воскресіння Разом» – це гарна нагода всій родині по-християнськи відпочити»., - наголосив о. Тарас Милян, голова Молодіжної комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ.


Свято проходить за підтримки Управління сім'ї, молоді та спорту Львівської міської ради та Служби у справах дітей Львівської обласної адміністрації.


Співорганізатор: Центр творчості для дітей та юнацтва Галичини «Погулянка».


21 квітня, Шевченківський гай, 14.00-22.00 год.


Також запрошуємо стежити за подіями фестивалю на сайті www.voskresinnyarazom.org
Додаткова інформація за контактами: 097 33 15 195, mk.la.ugcc@gmail.com
Молодіжна комісія Львівської Архиєпархії УГКЦ

Джерело: www.ugcc.lviv.ua