//

Триває робота над розробкою статуту монашества УГКЦ

Представники Патріаршої комісії УГКЦ у справах монашества 6 березня 2012 року зібралися у конференц-залі Патріаршої курії УГКЦ у Львові, щоб продовжити працю над розробкою статуту та обговорити інші нагальні питання.

 

Пригадуємо, що, за словами Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ, задля кращого функціонування патріарші комісії УГКЦ у своїй діяльності повинні керуватися статутом. Після остаточного опрацювання представниками комісії статут повинен пройти процедуру богословської та канонічної експертизи.

 

Під час обговорення інших важливих питань о. Петро Баран, голова Комісії УГКЦ у справах монашества, зазначив, що Владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії, запропонував провести духовну зустріч щодо стратегії розвитку монашества. У зв'язку з цим 28 жовтня 2012 року відбудеться спеціальний курс-конференція для настоятелів та настоятельок монаших чинів і згромаджень УГКЦ щодо визначення стратегії розвитку монашества (про місце проведення та доповідачів цієї конференції повідомимо додатково).

 

Департамент інформації УГКЦ