//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (28.05-03.06)

29 травня Україна та світова спільнота відзначила Міжнародний День миротворців Організації Об’єднаних Націй. З цієї нагоди Владика Михаїл Колтун привітав миротворців з їхнім святом.

 

Також у цей день  відбулася зустріч  Владики Богдана (Дзюраха), Адміністратора Патріаршої курії УГКЦ  із працівниками Патріаршої курії УГКЦ.

 

В середу, 30 травня 2012 р.:
У Римі в приміщенні Будинку Уряду відбулося друге засідання перманентної конференції «Релігії, культура та інтеграція». Цього разу новостворений дорадчий орган при Італійському міністерстві з міжнародного співробітництва та інтеграції розглядав питання інтеграції дітей іммігрантів в контексті італійської національної системи освіти і виховання, співжиття між різними культурами та посередницьку роль у цьому процесі з боку релігій, до яких приналежні іммігранти. З боку УГКЦ в Італії в конференції взяв участь Апостольський Візитатор Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), який є постійним членом ради, та диякон Іван Стефурак.

 

У духовно-реколекційному центрі в смт Брюховичі священнослужителі Сокальсько-Жовківської єпархії закінчили опрацьовувати стратегію оновлення парафіяльного життя «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Правлячий архиєрей Михаїл Колтун закликав священнослужителів «жити з переконання» та «засвоїти Євангеліє так, щоб могти з нею іти до людей». Щодо втілення Стратегії розвитку Церкви, то єпископ Михаїл наголосив, що «Важливо, щоб ми усі були лицем Церкви, щоб на цю Церкву задивлялися».


В часі проведення наук, до священиків мав слово Блаженніший Любомир Гузар.

 

У четвер,31 травня 2012 року:
В УКУ розпочалася конференція  «Другий Ватиканський Собор:  дари Духа – таїна Церкви – свідчення людини».
Урочисте відкриття конференції провів ректор УКУ о. Борис Ґудзяк.  

         
На міжнародну конференцію до Львова зголосилися приїхати відомі релігійні діячі з України та з-за кордону, зокрема, Верховний Архиєпископ-емерит Києво-Галицький УГКЦ Любомир (Гузар), Апостольський нунцій в Україні Томас Едвард Ґалліксон, Митрополит Львівський РКЦ в Україні Мєчислав Мокшицький, єпископ-ординарій Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан (Шашік), апостольський екзарх для українців візантійського обряду у Великобританії Гліб (Лончина), о. Петро Ґаладза, Інститут східнохристиянських студій ім. Митрополита Андрея Шептицького (Оттава), архимандрит Кирило (Говорун), Загальноцерковна аспірантура і докторантура імені свв. рівноапост. Кирила і Мефодія (Москва), о. Юрій Аввакумов, кафедра історичного богослов’я Університету Нотр-Дам (США), Мирослав Чех, «Ґазета виборча» (Варшава), єпископ Циріл (Васіль), ТІ, Секретар Конгрегації Східних Церков (Святий Престол), єпископ Дрогобицький, вікарій Львівської єпархії УПЦ (МП) Філарет (Кучеров), о. Іван Дацько, Інститут св. Климента Папи УКУ (Львів – Рим), Віктор Єленський, Українська асоціація релігійної свободи (Київ) та ін.


Організаторами заходу виступили Інститут екуменічних студій УКУ (Львів), Інститут релігії і суспільства УКУ (Львів) та Інститут Святого Климента Папи УКУ (Рим).


Від імені Блаженнішого Святослава учасників конференції привітав Кир Любомир Гузар, Верховний Архиєпископ-емерит Києво-Галицький УГКЦ, котрий виголосив вітальну промову. (ВІДЕО)

 

Пропонуємо Вашій увазі запис інавґураційної доповіді архиєпископа Циріла Васіля, ТІ, секретара Конгрегації Східних Церков:
Другий Ватиканський Собор і східне церковне право

 

А також, Апостольський нунцій в Україні, Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, який був присутній на відкритті конференції «Другий Ватиканський Собор:  дари Духа – таїна Церкви – свідчення людини», люб’язно погодився відповісти на кілька питань для «Католицького Оглядача».

 

Блаженніший Святослав (Шевчук) прибув до Едмонтонської єпархії в рамках свого першого пастирського візиту до Канади. Предстоятеля УГКЦ в аеропорту м. Калґарі привітав Владика Давид (Мотюк), Єпарх Єдмонтонський, разом із представниками духовенства, чернецтва та мирян єпархії.

 

П’ятниця, 1 червня:
«У наш час ще багато дітей помирають з голоду, інші, ненароджені, гинуть в утробі матерів. Церква уболіває за усіх та подає свій голос захисту й допомогу, щоб рятувати тих, до яких має можливість дійти», - сказав Вископреосвященний Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський з нагоди Дня захисту дітей та проведення архиєпархіальної дитячої прощі .

 

2 червня Блаженніший Святослав (Шевчук), Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, в рамках свого першого пастирського візиту до Канади, взяв участь у святкуваннях 100-літнього ювілею парафії Успення Пресвятої Богородиці у м. Калґарі

 

3 червня 2012 року владика Михаїл Колтун, в часі Архиєрейської літургії у с. Бабичі Радехівського деканату, запросив присутні подружжя із дітьми до спільної молитви за українську християнську родину, адже згідно плану проведення Євхаристійного тижня у парафіях УГКЦ в Україні у цей день заносимо свої особливі молитви за благословення сімей.

 

До вашої уваги:
Не біймося «русского міра», будуймо український світ – глава УГКЦ Святослав Шевчук
Не бійтесь бути християнами навіть тоді, коли це невигідно, – Блаженніший Святослав
Телепрограма за участю Глави УГКЦ на Донецькій облдержтелерадіокомпанії
Слово Архиєпсикопа і Митроополита Львівського з нагоди Дня захисту дітей та Архиєпархіальної дитячої прощі
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на свято Зіслання Святого Духа
Уроки Архиєпископа Челлі для нових медій
Роман Тереховський: "Митрополит пообіцяв подарунок на уродини. Того дня вона одужала"

 

Анонс:
За запрошенням Бучацької єпархії УГКЦ з 22 червня по 27 червня 2012р. в м.Чорткові проводитиме реколекції пані Еріка Гібелло - секретар Міжнародної Асоціації Служби Звільнення та Екзорцизму, особистий секретар і помічник покійного Руфуса Перейри, відомий доповідач на міжнародних форумах. Авторка книги -"..а тепер постало багато антихристів.."