//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (25.06-01.07)

Понад 6 тисяч вірних Львівської митрополії УГКЦ, в рамках святкування Дня мирянина, 26 червня 2012 року взяли участь прощі до відпустового місця у с. Страдч, Яворівського району Львівської області.
 
 
 
27 червня у Дрогобицькому монастирі Отців Василіян урочисто відзначили пам'ять блаженних василіянських преподобномучеників Северіяна, Якима та Віталія. Вшанування розпочалось із Утрені та Акафісту на честь блаженних василіян.
                            
 
У четвер, 28 червня 2012 р., Апостольський Візитатор Владика Діонісій (Ляхович)відбув з черговим робочим візитом до Іспанії.Цього дня о 18-ій годині Апостольський Візитатор зустрівся з Архієпископом Толедо Монс. Брауліо Родріґес Пласа (Don Braulio Rodríguez Plaza).
 
 
Також цього дня в приміщенні Міського Будинку Культури м. Стрия, з благословення Преосвященного владики Тараса Сеньківа, Апостольського Адміністратора Стрийської єпархії, відбулася презентація монументальної праці “Шематизм Стрийської єпархії УГКЦ” для духовенства та вірних Стрийського району.
 
 
29 червня – 2 липня 2012 року в м. Единбург (Шотландія) відбулося 40-ве засідання Генеральних секретарів Ради Єпископських Конференцій Європи  (ССEE). У заході взяв участь Владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ і керівник Адміністрації Патріаршої курії.
 
 
У неділю, 1 липня 2012 р., у Брюховичах відбулись урочисті заходи з нагоди відкриття пам’ятника Івану Павлу ІІ. Святі отці промовили молитву та звернулись до громадян. Пам’ятник споруджено з ініціативи та храму Різдва Пресвятої Богородиці на честь 11 річниці історичного візиту Папи на Україну. «Цей пам’ятник є джерелом нашої вдячності та любові до Блаженного Івана Павла II», – пояснив Архиєпископ Ігор.
 
 
Вийшов у світ «Благовісник Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви», у якому зібрано офіційні матеріали УГКЦ за 2011 рік. Видання розраховане передусім на богословів – єпископів, священиків, семінаристів тощо. Однак книжка буде цікавою і мирянам, які хочуть знати й читати слово своєї Церкви.