//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (2.07. –8.07.)

З 29 червня по 01 липня 2012 року, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, перебував з робочим візитом у Польщі. Основною метою поїздки було відвідати літній табір для дітей з України, які відпочивають у с. Целестинів, що поблизу Варшави.

 

2 липня 2012 року в приміщеннях Папського українського інституту Покрови в Римі (Via Boccea, 480) розпочала свою роботу XII Римська Генеральна капітула Василіанського чину святого Йосафата. У ній беруть участь 42 делегати з 10 провінцій, де діє Василіанський чин, а саме: з України (Найсвятішого Спасителя і Святого Миколая), Бразилії, Канади, США, Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини та Аргентини.

 

5 липня 2012 року, Преосвященний Владика Венедикточолив Божественну Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (пр. Червоної Калини, 70), з нагоди четвертої річниці заснування спільноти Лярш-Ковчег. Ця спільнота об’єднує людей з розумовою неповносправністю, асистентів та волонтерів на п’ятьох денних програмах-майстернях.

 

6 липня, у стінах Волинської облдержадміністрації відбулася прес-конференція  з нагоди візиту Блаженнішого  Любомира Гузара. Візит кардинала приурочений до відзначення на державному рівні 120-ої річниці від дня народження Патрарха Йосипа Сліпого.

 

7 липня 2012 року Різдво святого Івана Хрестителя

 

У цей день:

Храмовий празник святкувала парафія Різдва св..Івана Хрестителя, (м. Львів, вул.. Кобилиці),яка діє на території військової частини.У цей святковий день разом з парафіянами молився Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський. У своїй проповіді, яку виголосив владика Венедикт, особливу увагу було звернено на особу, пам’ять якої згадуємо сьогодні: « Йоан Предтеча це той пророк, який завершує плеяду пророків Старого Заповіту і стоїть там міцно одною ногою, продовжуючи цю традицію пророків, а іншою ногою цілком певно стоїть у Новому заповіті, бо він є Предтечею, той що попереджує, який йде наперед Христа» зазначив Архиєрей.

 

 Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук, перебуваючи з душпастирським візитом у Перемишлі, відправив Божественну Літургію в Архикатедральному соборі Івана Хрестителя.

 У Літургії взяли участь Архиєпископ Юзеф Міхалік, Митрополит Перемишельський, Голова Польської Єпископської Конференції, Владика Володимир (Ющак), Єпарх Вроцлавсько-Гданський УГКЦ, Владика Кшиштоф Ніткєвіч, Єпископ Сандомєрскі, та духовенство Перемишльсько-Варшавської архиєпархії УГКЦ.

(Проповідь Глави УГКЦ у день празника Різдва Івана Хрестителя)

 

«Я прийшов сьогодні до вас, щоб засвідчити вам свою повагу і те, що Господь − ваш Небесний Отець, який вас любить і про вас пам'ятає. Ви є ангелами Божого милосердя, які служать тим, хто потребує», – про це сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, 8 липня 2012 року, під час Літургії в старечому будинку, яким опікується Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії, що у Пралківцях під Перемишлем (Польща).

У Літургії брали участь Митрополит Перемишльсько-Варшавський Іван (Мартиняк) та майже всі сестри служебниці з Польщі. Слід додати, що ця недільна відправа стала підсумком реколекцій, які тут відбувалися для сестер.

(Слово Блаженнішого Святослава під час Літургії в старечому будинку)

 

До вашої уваги:

Глава УГКЦ: відчувається зневага до того, що є святим для кожної людини

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського під час моління на захист української мови

Звернення з приводу загострення суспільно-політичної ситуації в Україні через намагання впровадити в життя законопроект «Про засади державної мовної політики»

 

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівськогов день пам’яті святого апостола Юди, брата Господнього.

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівськогона празник Різдва пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана

 

«Хочемо зробити все можливе, щоб наші вірні змогли отримати просту, але спасенну науку про Святі Таїнства», - о. Михайло Гарват

Офіційне повідомлення керівництва ЧСВВ

Світло життя. Про святе Таїнство Подружжя

 

 

Анонси:

Високопреосвященний архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк затвердив розпорядок всеукраїнської та молодіжної прощі до Марійського духовного центру Зарваниця, яка відбудеться 14-15 липня 2012 року. На паломництво прибудуть високопреосвященний Еліас Шакур, архиєпископом Мелхітської Греко-Католицької Церкви, та преосвященний Антон Коша, єпископ-ординарій Кишиневської єпархії Республіки Молдова.
На цьогорічній прощі також очікуються всі члени Синоду єпископів УГКЦ та Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.
Паломництво присвячене 120-ій річниці від дня народження Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого та тематиці Святих Тайн. Розпорядок

 

З 29 серпня по 3 вересня 2012 року у м. Будапешт, що в Угорщині, відбудеться міжнародний форум молоді під назвою «Джен Фест». З ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир на цьогорічному форумі вперше зможе бути представлена також Україна в особі представників нашої молоді з різних куточків України.