//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (11.03.-17.03)

10-11 березня в монастирі Місії облатів в Обухові, що на Київщині, відбулися перші реколекції для викладачів вищих навчальних закладів м. Києва. Учасники реколекцій під проводом о. Василя Поточняка розважали над Молитвою святого Єфрема. Окрім духовних наук та молитов (літургійних і приватних), вони мали можливість у тиші роздумувати над своїм покликанням та прислухатися до голосу Божого у власному житті. Ініціатором такого заходу виступив Центр академічного душпастирства Київської архиєпархії.

 

У вівторок, 13 березня, у ювілейний рік Йосифа Сліпого Національний університет «Львівська політехніка», Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою зініціювали зустріч студентів, викладачів університету та громадськості Львова з послідовником і однодумцем Патріарха Йосифа Сліпого Блаженнішим Любомиром Гузаром.
До вашої уваги аудіо та фоторепортажі.

 

13 – 15 березня 2012 року в реколекційному центрі у Брюховичах, поблизу Львова відбулися великопісні  реколекції для працівників Патріаршої курії УГКЦ. Близько 60 працівників Патріаршої курії Львова та Києва  взяли участь у реколекційних науках на тему «Я - жива ікона Ісуса Христа в спільноті святих», які провадив о. Андрій Онуферко. У реколекціях також взяли участь: о. Богдан Данило, ректор Стемфордської семінарії УГКЦ (США), та Владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський (Канада).

 

У п’ятницю, 16 березня, в Апостольському палаці Ватикану Святіший Отець Бенедикт XVI прийняв на аудієнції Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука). Під час зустрічі Блаженніший Святослав представив Святішому Отцеві динаміку розвитку УГКЦ за останній рік.

 

Днями вийшло у світ мультимедійне видання прямої трансляції Архиєрейської Божественної Літургії з нагоди проголошення Львівської Митрополії УГКЦ.

 

Хресним ходом центральними вулицями міста Бережан, розпочався цикл Хресних Ходів у Тернопільсько-Зборівській Митрополії. Молитовну процесію очолили Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій Семенюк, ректор семінірї о.Іван Римар та брати семінаристи. Перед тим як взяти участь у Хресній Дорозі, Владика Василій очолив Божественну Літургію у родинному селі Богдана Лепкого – с.Жуків, неподалік Бережан.

 

Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви, звернувся до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина і народних депутатів із проханням зняти з розгляду проект Закону України (реєстраційний № 9690 від 12 січня 2012 року) «Про внесення змін до деяких законів України (щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям). Про це йдеться у листі Предстоятеля УГКЦ, направленому голові ВР України Володимиру Литвину.

 

Також до вашої уваги:


Звернення Католицького Єпископату України: Синоду Української Греко-Католицької Церкви та Конференції Римсько-Католицької Церкви в Україні (про захист подружжя)

Звернення католицького єпископату України:Синоду Української Греко-Католицької Церкви та Конференції Римо-Католицької Церкви в Україні (про захист ненародженої людини)

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на 2-гу неділю Великого Посту

Роздуми над Євангелієм Третьої неділі Великого Посту

«Світло життя» - християнська телепередача (Випуск №2)

Відповідальний за соціальне служіння в Українській Греко-Католицькій Церкві отець Андрій Нагірняк розповів Департаменту інформації УГКЦ, у чому суть Великого посту і які Греко-Католицька Церква проводить великопісні акції.

З благословення владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії, 24 березня цього року відбудеться нічна проща мігрантів та їх родин до Страдчу.