//

Тижневий огляд: переслідування християн (6-13 листопада)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса. Вони дуже потребують наших молитов!

 


  7 листопада з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що сотня міліціонерів напала на монастир редемптористів у столиці В’єтнаму Ханої. Зловмисники з’явилися під будівлею монахів уночі три дні тому. Міліціонери за допомогою шпигунів виважили монастирські ворота і розграбували будівлю, розбиваючи те, що потрапляло їм до рук. Монахів побили і зневажили.


  Зруйнована статуя Ісуса, осквернений літургійний посуд та одяг і розірвана Біблії – такі наслідки нападу на сиро-малабарську церкву св. Альфонса в індійському штаті Карнатака. Нападниками були троє підлітків – індусів, один з яких після осквернення церкви втік, одягнувшись у літургійне вбрання.


Католицька церква в Абіджані стала об’єктом нападу бандитів у ніч з 4 на 5 листопада. Нападники побили паламаря і нічного сторожа, а потім намагалися потрапити до будинку священика. Зрештою, вони задовольнилися кількома дорогоцінними літургійними предметами, які забрали з церкви.


Чергові випадки жорстоких нападів на християн показують, що в Пакистані терміново потребує поправок закон про богохульство проти Магомета. Нещодавно суд в Пенджабі звільнив з в'язниці Аманата Масіха після того, як стало зрозуміло, що звинувачення, висунуті проти християнина, є помилковими. Рішення суддів, однак, не переконало, ісламських фундаменталістів, які самі вирішили вершити своє покарання.


Церква Іспанії згадує мучеників релігійного переслідування, яке відбувалось в 30-тих роках минулого століття в часі громадянської війни. Цього року випадає 75-та річниця тих драматичних подій, коли тисячі іспанців віддали свої життя за Ісуса Христа, відкрито визнаючи свою віру і засвідчуючи її власною кров’ю.


За даними 8 листопада читаємо, що ультраортодоксійні євреї не перестають обпльовувати християнське духовенство на вулицях Єрусалиму – скаржаться представники вірменської і православної церков.


9 листопада повідомляється, що на Юсефа Надархані, іранського протестантського пастора, засудженого до смерті за зречення від ісламу і перехід до християнства, тюремна влада чинить тиск, примушуючи його повернутися в іслам.


Щонайменше 150 людей загинули в результаті терактів, що відбулися цими днями на північному сході Нігерії, у тому числі проти християнських церков. На недільній молитві «Ангел Господній» Папа Бенедикт XVI висловив свою скорботу у зв'язку з цими трагічними подіями і звернувся з закликом «покласти кінець всякого насильства».


Після нещодавніх нападів, в результаті яких загинуло більше 150 осіб, майже всі християни покинули Даматуру, столицю одного із 36-ти штатів Нігерії.


Згідно з інформацією за 10 листопада читаємо, що відомий індуїстський націоналістичний лідер закликав стратити будь-кого, хто намагатиметься навернути індуїстів в іншу релігію.


"Протягом 2010 р. в Індії було зареєстровано понад 1000 випадків дискримінації щодо християн", – повідомляє інформаційне агентство "Fides". 8 листопада Індійська Рада християн організувала зустріч, в ході якої було сказано, що індуїстські фундаменталісти дуже активно закликають до релігійної ненависті та нападів на релігійні меншини.