//

Тижневий огляд: переслідування християн (29 січня - 3 лютого)

30 січня повідомляється, що коли мова заходить про свободу віросповідання, Церква в Китаї зазвичай спалахує протиріччями. Китайський уряд утримує під вартою трьох єпископів та шістьох священиків.


Єпископ Ендрю Френсіс, глава католицької єпархії м. Мултана в центральній частині східного Пакистану, закликав уряд звільнити священика Крісті Сільву, шрі-ланкійського місіонера, який здійснював служіння в Пакистані впродовж восьми років.


За даними 31 січня читаємо, що в одному з єгипетських сіл  натовп із 3-ох тисяч мусульман розграбував, а потім спалив будинки і магазини, що належать християнам.


В Кашмірі, після рішення ісламського суду, який засудив до висилки з країни протестантських і католицького місіонерів, християнські освітні установи є головними мішенями ісламістів.


У індійському штаті Орісса, де 4 роки тому християн живцем спалювали, ґвалтували і мучили, їх колишні вбивці і насильники навертаються і масово приходять вибачатися.


Етнічні чистки спрямовані проти католиків у Боснії та Герцеговині все ще тривають і супроводжуються зростанням ісламського радикалізму.


1 лютого з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що у Китаї були арештовані п'ять священиків підпільної Католицької Церкви. Поліція без пояснення причин схопила їх 30 січня в Еренхот біля кордону з Монголією.

Індуїстські екстремісти 1 лютого напали на єзуїтський університетський кампус в Aнекалі, що в індійському штаті Карнатака.


Арешт, побиття і приниження – ось що може статися з християнами Саудівської Аравії за практикування їх віри. І саме така доля нещодавно спіткала 35 християн з Ефіопії.


29 січня 2012 р. слідом за вбивством клірика Антіохійської Православної Церкви ієромонаха Василя (Нассара), була здійснена чергова агресія проти духовної святині Антіохійського Патріархату - монастиря на честь Різдва Божої Матері в м. Сейдная.


Згідно з інформацією за 2 лютого читаємо, що в Сабарматі, неподалік Ахмадабаду, столиці штату Гуджарат (Західна Індія), спаплюжили та зруйнували бульдозерами  християнське кладовище.


3 лютого повідомляється, що з мусульманами не можна жартувати. У цьому переконались жителі македонського містечка Вевцані, в якому ще від 1400 року традиційними є щорічні карнавали. Цього року серед карнавальних костюмів був також  костюм жінки в паранджі. Македонські мусульмани, які складають 30 відсотків населення, визнали це образою Корану і вирішили помститися, знищивши  4-метровий  хрест і підпаливши історичну церкву


Тисячі нігерійців взяли участь у похороні жертв ісламських терористів в церкві в Maдаллi, де під час Різдвяної Літургії члени секти Боко Харам вбили щонайменше 44 католиків.