//

Тижневий огляд: переслідування християн (27 листопада - 3 грудня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса. Вони дуже потребують наших молитов!


28 листопада повідомляється, що італійський єзуїт о. Паоло Далл'Огліо отримав від сирійської державної влади наказ негайно залишити країну. Відомого своєю участю у християнсько-мусульманському діалозі монаха влада режиму звинуватила у підтримці революції.


За даними 29 листопада читаємо, що хорватську монахиню Лукрецію та італійського волонтера Франческо Баццано знайшли вбитими в Бурунді. Друга сестра, італійка Карла Бріанца, була серйозно поранена, її життю, однак, вже не загрожує небезпека.


На півдні Франції мусульмани закидали камінням учасників католицької святкової ходи.

 

У архидієцезію Мехіко прислали поштою пакет, в якому знаходилася петарда з невідомим вмістом. Лист призначався кардиналу Норберто Рівері. Однак у його особистого секретаря виникнули підозри, і він відніс пакет у поліцію.

 

30 листопада з’явилося кілька повідомлень про те, що американський кардинал Раймонд Берк, префект Апостольської сигнатури вважає, що США поступово стають країною, в якій переслідують християн.


Ісламські екстремісти з «Фронту захисників ісламу» («Front Pembela Islam», FPI) погрожують стерти з лиця землі 6 християнських церков в Бекас, одному з передмість індійської Джакарти.


Згідно з інформацією за 1 грудня читаємо, що поліція пакистанського міста Абботабад затримала християнське подружжя, яке безпідставно звинуватили у крадіжці. Вагітну жінку та її чоловіка три дні жорстоко били і примушували зізнатись у вчиненні цього злочину.


Щонайменше вісім церков спалили ісламські екстремісти під час заворушень у неділю в Нігерії. У вибухах в місті Геідан на кордоні з Нігером підозрюють секту Боко Харам. Борці за ісламізацію країни вбили щонайменше шість осіб і спалили поліцейський відділок.