//

Тижневий огляд: переслідування християн (25.06-01.07)

25 червня повідомляється, що чотири аспекти, якими характеризуються християнські спільноти в Китайській Народній Республіці визначили учасники засідання Всесвітньої ради Церков, яке пройшло в Шанхаї і Нанкінге.

 

Ісламські партизани з Боко Харам загрожують новим кривавим місяцем у Нігерії. У повідомленні в ЗМІ терористи поінформували про 300 нових камікадзе, які готові до бомбових атак на церкви по всій країні.

 

24 червня у м. Добромилі духовенство та вірні молитовно згадали тисячі невинних жертв, котрі загинули в 1941 році в урочищі Саліна від насилля військ НКВД.

 

Європейський тиждень, відзначений підготовкою до зустрічі Ради глав держав та урядів, яка відбудеться в Брюсселі 28 і 29 червня, відкрився 25 червня в Люксембурзі зустріччю 27 міністрів закордонних справ. Однієюз першихтем дляобговорення станеситуація на Близькому Сході.

 

За даними 26 червня читаємо, що У Вашингтоні 25 червня пройшла демонстрація проти тюремного ув'язнення в Саудівській Аравії 35 ефіопських християн, пише Observatoire de la christianophobie.

 

У Братиславі незабаром буде відкрито музей злочинів і жертв комунізму. Президент союзу політв'язнів Антон Срхолек оголосив про це на презентації проекту в столиці Словаччини, пише портал kipa / apic.

 

27 червня з’явилося повідомлення про те, що в індійському штаті Карнатака здійснено акт вандалізму в католицькому храмі, пише UCAN Індії. У містечку Нагорі, недалеко від Мангалор, в святині Св. Хреста зруйновані прикраси, розбиті квіткові горщики, пошкоджена електропроводка та освітлення.

 

Відповідно до інформації, яка надійшла 28 червня, читаємо, що на Шрі-Ланці 145 сімей католиків-тамілів, втративши своє житло під час громадянської війни, змушені жити в джунглях, серед слонів і змій.

 

«Відносини між християнами та мусульманами в Нігеріїстають щоразу напруженішими. Через постійне повторювання нападів на церкви у вірних зростає почуття гніву, над яким ми, єпископи, потрохи втрачаємо контроль», – попереджає нігерійський єпископат у заяві на тему кризової ситуації в цій країні.

 

29 червня повідомляється, що Бенедикт XVI визнав мучеником італійського священика, якого вбила сицілійська мафія. Отець Джузеппе Пуглісі загинув у 1993 році у день свого 56-го дня народження. Був парохом в Палермо у районі, який контролювала мафіозна родина Гравіано.

 

Згідно з повідомленням Mideast Christian News, мусульмани в селі Басра (Єгипет) поблизу Олександрії оточили коптську церкву св. Левапід час Літургії, вимагаючи, щоб парафіяни вийшли з церкви, погрожуючи її підпалити.

 

Католицький єпископ єпархії Контум(В’єтнам) у відкритому листі до уряду обурюється системою експропріації церковного майна, яку практикують державні чиновники.