//

Тижневий огляд: переслідування християн (25.03-31.03)

26 березня повідомляється, що 25 березня минула чергова річниця загибелі у нацистському концтаборі Майданек українця, священика, людини, на якій українство могло б будувати свій дух і свою гідність – отця Омеляна Ковча.


Членів китайської домашньої церкви, зустрічі в якій відбувалися майже 20 років, заарештувала поліція. Інцидент стався на заході Китаю, в районі Синьцзян, де у будинок пастора увірвалися поліцейські з вимогами негайно припинити «несанкціоновану, незаконну зустріч».


За даними 28 березня читаємо, що католицьке новинне агентство «Fides» повідомило про «безперервну зачистку християн» з боку збройного ісламського підрозділу «Бригада Фарук», яке пов'язане з Аль-Каїдою, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на Сhristian Тoday.


30 березня з’явилося повідомлення, про те, що в єгипетській провінції Мінья салафіти розгромили коптську церкву.


Згідно з інформацією за 31 березня читаємо, що Архиєпископ Домінік Мамберті зазначив, що порушення релігійної свободи є проблемою і в західних країнах. І хоча там не доходить до кривавого переслідування, однак значно поширюється нетерпимість та приниження релігії як такої.