//

Тижневий огляд: переслідування християн (21.05-27.05)

21 травня повідомляється, що у північно-іракському місті Кіркук відкрили каплицю, присвячену християнам, убитим за віру в Іраці від 2003 р. до наших днів. У «Церкві мучеників» будуть щодня служити Літургії, у храмі зможуть поміститися до 70 осіб.


За даними 22 травня читаємо, що єгипетські християни-копти бояться дискримінації та переслідувань, повідомляє Радіо Ватикану. Їх становище може значно погіршитися, якщо на наступних президентських виборах переможе Абдул Монейм Абуль Фотох, кандидат від Мусульманського Братства.


23 травня з’явилися повідомлення, зокрема про те, що на індонезійському острові Суматра в провінції Ачех частішають переслідування християн. Тільки в травні тут було закрито 17 церков.


У сирійському Хомсі бойовики збройних сил опозиції розграбували вірменську церкву Ісаакян, повідомляє Nouvelles d'Arménie Magazine. Школу при церкві бойовики перетворили в госпіталь і центр відпочинку.


Американський Інститут Гейтстоун (Gatestone Institute) опублікував чергову доповідь із серії про переслідування християн в арабських і азіатських країнах.


9 червня в німецькому місті Кассель Міжнародна благодійна Християнська організація «Open Doors», що займається проблемами сучасних переслідувань християн, проводить «День відкритих дверей 2012».


12 християн-коптів були засуджені до довічного тюремного ув'язнення за участь у заворушеннях, які мали місце в північно-центральному єгипетському місті Мінія в 2011 р.. В той же час, суд оправдав 8 мусульман, які брали участь в акціях насильства.


Всесвітній День Молитви за Католицьку Церкву в Китаї, який відзначається 24 травня цього року, є великою «потіхою» для все ще переслідуваних спільнот вірних у цій великій країні. Про це в розмові з французьким часописом „Eglises d’Asie” повідомив єпископ емерит Гонконгу кардинал Джозеф Зен Зе-Куїн.


26 травня повідомляється, що у В’єтнамі за «пропаганду проти держави» засуджено до тюремного ув'язнення чотирьох студентів-католиків. Їх звинувачено в злочині, за який в'єтнамський Кримінальний кодекс передбачає від 3 до 20 років позбавлення волі.


Трьох християн вбито в результаті атаки ісламістів з опозиційної армії на християнське село в Сирії. Серед убитих християн - двоє неповнолітніх.