//

Тижневий огляд: переслідування християн (18-24 вересня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

 

Протягом цього тижня з усіх куточків світу надходить інформація про переслідування християн. Отож, молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса!


21 вересня з’явилося повідомлення про те, що у туніському місті Ель-Кеф салафіти захопили християнський храм з ціллю перетворити  його в мечеть. За повідомленням газети La Presse, поліція затримала більше 20 чоловік, які  увірвалися в римо-католицьку церкву і стверджували, що цей храм є місцем ісламського поклоніння, яке нібито було перетворено в християнську церкву лише в 1966 р.


У пакистанському Пенджабі викладача-християнина звинуватили в богохульстві. Йому порекомендували звільнитися з роботи і «зникнути». Коли він звернувся  до суду, щоб відстояти свої права, вирок прозвучав не в його користь: йому було наказано «покинути країну».


За даними 22 вересня читаємо, що християнські громади Індії стурбовані тим, що в країні продовжуються гоніння християн. Кілька днів тому представники індуїстських радикальних угрупувань пошкодили храм в Карнатака, а також перешкодили молитві в Мідіяні; в Андгра поліція заарештувала сім християн, а в містечку Уттар протестантського пастиря, на підставі звинувачень в прозелітизмі.


У середині минулого місяця у північно-західній частині Ірану влада вилучила у своїх громадян, які сповідують християнство, і знищила 6,5 тис. примірників Біблії.


Керівництво державної школи у Західній Австралії заборонило учням молитися "Отче наш" під час шкільних зборів.


23 вересня повідомляється, що на напівавтономному острові Танзанії Занзібарі християни живуть під постійним тиском з боку ісламської спільноти, борючись за існування. У острівних школах всі предмети викладають лише з точки зору ісламських досліджень, розмови про християнство категорично заборонені, також як і називання Ісуса Богом.


Уряд Еритреї – один з найбільш репресивних у світі режимів – тримає в тюремному ув'язненні 3000 християн, «де вони мусять терпіти погане ставлення, позбавлені нормальної їжі та лікування, їх примушують відмовитись від своєї віри».