//

Тижневий огляд: переслідування християн (12.11. – 18.11.)

12 листопада повідомляється, що на північному сході Нігерії група бойовиків вбила 3 поліцейських, підпалила 3 церкви і початкову школу. Раніше, минулого тижня, були здійснені теракти в поліцейських дільницях і школах у містах Гашуа і Фіка (штат Йобе). У всіх нападах підозрюють терористів «Боко Харам».

 

В Пакистані пастор п'ятидесятницької церкви заарештований за проповідь на похороні. Пастор з провінції Пенджаб на похороні виголосив проповідь про жертву Сина Божого за гріхи людей. Присутні мусульмани розцінили його слова як заперечення традиційної жертви тварин, що існує в ісламі.

 

За даними 13 листопада читаємо, що архиєпископ Карло Марія Вігано, Апостольський Нунцій у США, заявив, що є певна "загроза" для релігійної свободи в Сполучених Штатах, яка з'явилася тому, що деякі впливові католицькі громадські діячі та викладачі університетів перебувають у союзі з противниками церковного вчення.

 

14 листопада з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що 5 християн вбиті бойовиками в Гаідаме, на північному сході Нігерії - регіоні, який часто є мішенню терористів «Боко Харам». Нападники втекли. Ніхто арештований не був. У місцевому поліцейському відділку не змогли уточнити, чи були релігійні мотиви причиною вбивства, і чи замішані бойовики «Боко Харам» в нападі.

 

В Індії націоналістичні індуїстські угрупування продовжують чинити насильство над християнами. Persecution Update India повідомляє про напад на громаду «домашньої» церкви в Кушалнагарі (штат Карнатака, округ Кург) під час ранкового богослужіння.

 

У бангладешському селі родині колишніх мусульман, які навернулися в християнство, місцеві жителі не дозволяють користуватися громадськими криницями з водою. Заборона на доступ до криниць з водою є одним з багатьох способів тиску на християн, щоб змусити їх повернутися в іслам.

 

У Сирії знову здійснено бомбову атакуна християн. Машина-вибухівка атакувала православну церкву Благовіщення в м.Ар-Ракка на півночі країни. Загинуло двоє цивільних осіб, одну людину поранено. Пошкоджено саму будівлю.

 

Згідно з інформацією за 16 листопада читаємо, що на півночі Нігерії бойовики розстріляли сім’ю християн. 5 осіб вбили у Мадаучі-Зонква (штат Кадуна). Група мусульман протягом години по-звірячому знущалась з християн при повному допусті поліції і солдатів, які були розташовані в районі.

 

У грецькому курортному селищі Като-Ахайя, що розташоване за 22 км від міста Патри, іммігранти-мусульмани спалили хрести та ікони. Коли на місце події прибув один із представників місцевої влади, мусульмани почали кричати «Аллах!». Поліція затримала деяких мусульман.