//

Тижневий огляд: переслідування християн (12-18 грудня)

12 грудня повідомляється, що церкви Єгипту моляться за тих християн, які втікають з країни, і намагаються їм допомогти. Для того, щоб «арабська весна» принесла добрі плоди, необхідно встановлення демократії, інакше в цих країнах  може наступити «арабська зима» для релігійних меншин.


У США оголосили про те, що закривають Комісію з релігійної свободи в світі (USCIRF). Ця Комісія є найважливішим спостерігачем за дотриманням прав віруючих.


За даними 14 грудня читаємо, що турецький суд постановив, що чоловік, який зізнався у вбивстві єпископа Луїджі Падовезе (Luigi Padovese), осудний і здатний постати перед судом за вбивство.


Терористична організація Аль-Каїда планувала підірвати всі церкви в Анкарі разом з Турецьким парламентом і посольством США, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на Сhristian Тelegraph і ASSIST News Service.


37 членів палати представників Конгресу США підписали звернення до Президента США Барака Обами, закликаючи його підняти питання про захист прав християн на території Іраку під час його зустрічі з іракським прем’єр-міністром Нурі аль-Малікі.


15 грудня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що на вулицях іракського Мосулу знову пролилась кров християн. 34-річного Аднан Еліа Якмакії та його 25-річну дружину Рагхад аль Тавів розстріляли в машині на очах двох дітей.


Минулого тижня група із семи мусульман напала на 23-річного християнина в Кенії і жорстоко побила. Цей випадок трапився через шість тижнів після того, як мусульмани напали на старшого брата хлопця.


Згідно з інформацією за 16 грудня читаємо, що на території Молуккських островів Індонезії розгорівся черговий конфлікт між християнами і мусульманами. У столиці острова Малуку – Амбоні в ніч на 13 грудня відбулося вуличне зіткнення, пише KATHweb.


Єгипетські християни не будуть платити подушний податок – джізі, введення якого вимагають салафіти, які прийшли до влади. Про це заявив коптський католицький єпископ Юхана Голта.


17 грудня повідомляється, що близько 50 000 членів громади етнічної групи Качин, більшість з яких – християни, втікали зі своїх домівок, починаючи з червня цього року, в результаті конфлікту з озброєними силами М'янми (Бірма) – одного з найбільш репресивних режимів у світі.


У штаті Орісса вбито католицького катехита. Рабіндра Паріхаа помер за загадкових обставин. Цього року це вже третя смерть християнського активіста в цьому регіоні Індії.


4 січня 2012 організація з контролю за релігійною свободою Open Doors США опублікує свій список за 2011 рік. До нього увійдуть 50 країн з найвищим рівнем переслідувань за релігійні переконання. Про це повідомляється 18 грудня.