//

Тижневий огляд: переслідування християн (04.03 – 10.03.)

4 березня повідомляється, щоєпископ Занзібару Августин Шао після серії антихристиянських інцидентів у країні висловив таке переконання: «Зрозуміло, що ми стали мішенню фундаменталістів». Найсерйознішим був випадок, коли священика застрелили просто на порозі церкви.

 

На Мадагаскарі вбили французьку монахиню. Сестра Еммануела розпочала своє служіння на цьому острові на початку 70-их років. Як медсестра, вона брала активну участь у харитативній діяльності Церкви, останнім часом працювала також у будинку для пристарілих. Малагасійці високо цінували її за її глибоку посвяту.

 

Згідно з інформацією за 6 березня читаємо, що на Філіппінах загинув католицький громадський діяч. 26-річний Декстер Кондез був членом Вінкентської родини, до якої входять чоловічі і жіночі монаші згромадження та конференції мирян, котрі живуть духовністю св. Вінсента де Поля.

 

7 березня з’явилося повідомлення про те, що затриманих в лівійському Бенгазі 48 коптських торговців катували кислотою, намагаючись стерти традиційні для коптів татуювання хрестів на руках. Поліція заарештувала торговців, виявивши на їхніх кіосках християнську символіку, і звинувативши за це в прозелітизмі.

 

За даними 8 березня відомо, що Хорватська Гельсінська спілка (ХГС) оприлюднила заяву, в якій звинувачує міністра науки, освіти і спорту Республіки Хорватія Желька Йовановіча у незаконних діях та розпалюванні ненависті до католиків, яка переросла у суспільний конфлікт.

 

10 березня повідомляється, що натовп мусульман у столиці пакистанської провінції Пенджаб Лахор, розгніваний припущенням про святотатство громадянина християнського віросповідання, влаштував погром у християнському кварталі. Спалили понад 100 будинків.