//

Тиждень української духовності, культури і соціально-цивільного життя пройшов у м. Варезе (Італія)

Минулої неділі, 13 травня 2012 р., подячною Св. Божественною Літургією у м. Варезе, що у північно-італійському регіоні Ломбардії (Chiesa dell’Istituto “Maria Ausiliatrice: P.zza Libertà, 9), завершились торжества з нагоди святкувань тижня української духовності, культури і соціально-цивільного життя «З ВІРОЮ У СЕРЦІ», які під егідою і волевиявленням органів місцевого самоврядування провінції Варезе організовувала українська національна меншина Капеланії УГКЦ міст Варезе-Комо-Меда/Сернньйо-Лекко, якою, починаючи з місяця листопада 2010 р., опікується о. д-р. Руслан Методій Любезний.

 

Це вперше на такому офіційному рівні і у такому масштабі проводились подібні урочистості на цих мальовничих і привабливих ломбардійських теренах. Починаючи з минулого вівторка, 8 травня, у насиченій різномаїттям культурної, духовно-релігійної та соціально-рекреативної програми, протягом усіх майже шести днів вище згадані заходи проходили у приміщенні Центрального офісу провінції ВАРЕЗE, що при Villa Recalcati (P.zza Libertà, 21 - Varese), завершуючись величавими недільними торжествами.

 

Урочисте відкриття і самі святкування, що відбувалися у престижній для варезійців Villa Recalcati (XVII ст.), розпочиналися об 11.00 год. 9 травня прес-конференцією, в якій брали участь чільні представники державних і церковних структур як із італійської, так з української сторін.

 

На прес-конференції місцеву державну і церковну владу представляли Christian CAMPIOTTI, Радник з соціальної політики провінції Варезе, Simone LONGHINI, Радник з питань культури при міській раді, Enrico ANGELINI, Радник з питань сім’ї при міській раді, Giorgio ZANZI, Префект Варезе, Монсеньйор Gilberto DONNINI, Духовний настоятель Варезе.

 

З української сторони натомість були присутніми Його Преосвященство Владика Кир Іриней БІЛИК, ЧСВВ, Канонік Папської Базиліки S. Maria Maggiore, м. Рим, та о. Р. Методій ЛЮБЕЗНИЙ, місцевий Капелан українських громад.

 

У суботу, 12 травня, в пообідню пору з коротким візитом на святкування завітав також пан Серій ПОДА, Консул України у м. Мілан, котрий дав надзвичайно високу оцінку щодо зорганізованості нашої української греко-католицької спільноти у м. Варези, висловивши щирі слова подяки та побажавши усім нам усіх благ у подальшій праці на користь України і нашої української Церкви.

 

За організацію і вдало проведену програму Українського тижня у м. Варезе висловлюється вдячність пані Дані ГРИНЧИШИН і пані Михайлині КЛЮЧЦІ зі Львова (регенту церковного хору), пані Марії КОЗІНЧУК з Івано-Франківська, пані Анастасії ГУНЧАК і молодому подружжю Надії та Юрію ГОЛОВАТЮК з Чернівців.

 

За повідомленням
громади УГКЦ м. Верези

Джерело: www.chiesaucraina.it