//

Тімоті Долан: після італійської кухні кардинальський перстень почав тиснути

Новий кардинал і Архиєпископ Нью-Йорку Тімоті Долан до поїздки на консисторію у Ватикані дотримувався дієти. Однак, приїхавши до Італії, не втримався і… тепер кардинальський перстень замалий.


Як повідомив портал Vatican Insider, Архиєпископ Долан ще в лютому минулого року захотів схуднути, оскільки «вирішив вести здоровіший спосіб життя» і «краще служити Господеві і ближнім».


Саме томі він звернувся до відомого в Америці дієтолога Говарда Шапіро, котрий склав дієтичний раціон і комплекс вправ для єрарха. Вже впродовж перших двох з половиною місяців архиєпископові вдалося скинути 25 кілограм.


Повернувшись 21 лютого до Нью-Йорку, кардинал Долан розповів пресі, що не зміг встояти перед його улюбленою італійською кухнею і порушив приписи дієтолога. Показавши  кардинальський перстень, він зазначив: «Так, він трошки затісний. Доведеться його трошки розпустити. Надіюсь, що в період Посту вдасться поправити цю ситуацію»,– жартує кардинал.


У своєму блозі кардинал Долан описав як проходить його звичний день в Римі: встає зранку, йде на прогулянку, сповідається, відправляє Літургію, роздумує і молиться біля гробу Св. Петра. «А потім я йду їсти макарони…»,– написав він у блозі-зверненні до вірних.


Вже від середи в кардинала Долана, котрого американська преса називає «американським папою», продовжується напружений графік в Нью-Йорку.