//

Тернопільському "Світлу вервиці" - 2 роки

«Ви - сіль землі…, Ви - світло світу» (пор. Мт. 5. 13, 14).

Про цю євангельську правду, проголошену Ісусом до своїх учнів, стараються пам’ятати і члени молодіжної спільноти «Світло вервиці», яка діє в с.Перерісль Тисменичанського деканату Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Недавно спільнота відзначила свою другу річницю з моменту заснування. З цієї нагоди молодь разом зі своїм парохом і духовними наставниками о. Василем Панівником і с. Єронімою СНДМ з монастиря св. Миколая в Надвірній, провели молитовні чування, дякуючи Богові за отримані благодаті і просячи Його благословення на майбутнє.

 

Свідомі свого покликання до особистого християнського свідчення, молоді хлопці і дівчата не забувають ділитися світлом Божого милосердя з іншими. Будучи молитовно-апостольською спільнотою, щотижня вони зустрічаються в місцевому храмі Різдва Івана Хрестителя УГКЦ, де моляться вервицю в різних актуальних наміреннях. А також практикують молитву «духовного ланцюга» - через смс-повідомлення спільно єднаються в молитві за конкретних осіб у їхніх потребах, виконуючи тим самим євангельську заповідь милосердя. Через різні релігійні заходи (вистави, хресні дороги) вони стараються «приправити» духовний  несмак секуляризованого суспільства християнськими цінностями, особливо пропагуючи християнський світогляд своїм ровесникам.

 

З такою метою  молодіжна спільнота проводила такі заходи в м. Надвірній у юридичному коледжі, в Тисменичанах, в с.Цуцилові, в Делятині і в рідному Перерослі. Також вони є активними учасниками піших прощ у відпустові місця. Цього року, підтримуючи релігійну традицію нашого народу, члени спільноти побували на прощі до Зарваниці, Гошева, Жужелян; разом з о. Василем і с. Єронімою теж здійснили поїздку до Святоуспенської Унівської Лаври, де взяли участь у нічних чуваннях. Подорожували з молитвою і до Крехівського монастиря ЧСВВ та Страдчу.

 

А пам’ятаючи слова Спасителя «…посилаю вас…», члени цієї спільноти є відкриті і на ширення Божого Царства через місії. Так, в часі Великого посту, разом зі священиками і Сестрами Служебницями вони взяли активну участь у місії на Тернопільщині.

 

Прагнучи реалізувати свою віру через конкретні діла милосердя, учасники спільноти організовують також акцію для потребуючих дітей «допоможи св. Миколаю».

 

Дивлячись на різноманітні спокусливі пропозиції теперішнього світу сучасній людині, розумієш, як нелегко молоді обирати правдиві цінності. І тому лише у співдії з Божою благодаттю, життя Таїнствами, активній участі у молитовно-літургійному житті Церкви, молода людина здатна не заблукати, розпізнати і виконати своє життєве покликання у світлі віри. Бо «християнин є євангельською «закваскою» у світі. У цьому полягає його покликання - активно діючи у світі, повсюди свідчити Христа. Через діяльність у світі християнин, як «нова людина у Христі» бере участь у здійсненні Божого задуму, звершенням якого буде нове небо і земля нова» (пор. Од. 21, 1. Катехизм УГКЦ).

 

Автор: с.Єроніма Вовчак СНДМ для прес-служби єпархії
Джерело: kolomyya.org