//

Телеграма співчуття Бенедикта XVI

„У молодому віці відійшов до Господа видатний Пастир” - написав Бенедикт XVI в телеграмі співчуття після смерті Архиєпископа Юзефа Жиціньского. Документ був направлений єпископу Мечиславу Цісло, адміністратору Люблінської Архиєпархії.

 

Папа відзначив турботу покійного Люблінського митрополита про доручених його опіці вірних, як і участь в житті всієї Церкви. Телеграму зачитали на початку сьогоднішньої заупокійної Літургії, відправленої в Люблінській архикатедрі.

 

Публікуємо повний текст телеграми співчуття Бенедикта XVI у зв’язку із смертю Архиєпископа Юзефа Жиціньского.

 

Його Високопреосвященство
єпископ Мечислав Цісло
Генеральний вікарій
Люблін

 

Його Святість Бенедикт XVI об'єднується з Церквою в Любліні в болі з приводу раптової смерті Архиєпископа Юзефа Жиціньского, Люблінського Митрополита. У молодому віці відійшов до Господа видатний Пастир, який з любов'ю піклувався про доручених його опіці вірних, а одночасно з віддачею брав участь в житті вселенської Церкви. Останні дні свого життя він присвятив службі Апостольській Столиці, беручи участь в Пленарному Зібранні Конгрегації у справах Католицької Освіти.

 

Святіший Отець, вдячний за внесок, який Архиєпископ Жиціньскі зробив в життя Церкви завдяки своїм інтелектуальним здібностям і глибокій духовності, він молиться, щоб Господь прийняв його до своєї слави, а Церква в Любліні оточила своєю прихильною опікою.

 

Єпископам, Духовенству і Вірним надсилає своє вітання і Апостольське Благословення.

 

Кардинал Тарчізіо Бертоне, державний секретар

 

За матеріалами info.wiara.pl