//

Святий Престіл і єпископи США пишаються внеском американських монахинь

Святий Престіл і єпископи США пишаються внеском американських черниць в соціальну, душпастирську, духовну, медичну і освітню діяльність Церкви і багато інших сфер, в яких здійснюється допомога найбільш нужденним і бідним. Про це сказав архиєпископ Сіетла Пітер Сартейн на закінченні Конференції вищих настоятельок жіночих чернечих згромаджень США, яка пройшла 7-10 серпня в Сент-Луїсі.

 

Єрарх, призначений Конгрегацією віровчення для ведення діалогу з Конференцією вищих настоятельок, зазначив, що вони зробили багато для добробуту жителів Сполучених Штатів і продовжують це робити сьогодні. Він запевнив представниць жіночих чернечих громад у своїй відкритості до діалогу і вирішення всіх існуючих проблем в дусі вчення Католицької Церкви та поваги до важливої ролі, яку виконують черниці.

 

Причиною конфлікту стали серйозні порушення доктрин Католицької Церкви. Зокрема, мова йшла про презентації, публікації та промови під егідою Конференції вищих настоятельок, що містили помилки щодо вчення про Пресвяту Трійцю, Євхаристію, божественність Христа, натхнення в Святому Письмі, висвячування жінок і вчення Церкви про людську сексуальність.

 

За матеріалами radiovaticana.org