//

Свята Земля: зустріч єпископів США та країн Євросоюзу

7-12 січня в Святій Землі зібралися єпископи з США та країн Європейського Союзу, щоб допомогти відчути місцевим християнським спільнотам більшу солідарність між собою і з цілим світом. О. П'єтро Філет, генеральний секретар Асамблеї католицьких ординаріїв Святої Землі, в інтерв'ю агентству "SIR" розповів, що початок таким зустрічам дав тодішній Латинський Патріарх Святої Землі архиєпископ Мішель Саббах з метою сприяти тому, щоб місцеві Церкви відчували близькість Вселенської Церкви ".

 

Січнева зустріч почалася з відвідування єпископами спільнот та парафій по всій території Святої Землі. 8 січня делегація прибуде в Наблус-Рафідію, в сиро-католицьку спільноту Єрусалиму і в Сектор Гази. "Ми отримали дозвіл на в'їзд в Газу, де місцева парафія готується до зустрічі делегації з 8 єпископів, священиків і мирян на чолі з Апостольським нунцієм архиєпископом Антоніо Франко, - говорить о. П'єтро. - У понеділок, 9 січня, Латинський Патріарх Єрусалиму Фуад Туаль розповість високим гостям про актуальний стан християн у Святій Землі. Потім відбудеться зустріч за участю дипломатів з різних країн ".

 

Програма заходу передбачає також зустрічі з представниками ізраїльського уряду, з мером Хайфи, а також відвідування греко-мелхітського  архиєпископства і села Iбілін в Галилеї, де пройде зустріч з юдеями, мусульманами, друзами і бахаями.

 

За матеріалами radiovaticana.org