//

Свята Літургія на Площі Революції. Оприлюднена програма поїздки Папи на Кубу і в Мексику.

Єпископські конференції Мексики та Куби оприлюднили програму апостольської поїздки Святішого Отця в ці країни, яка відбудеться з 23 по 28 березня. Це буде 23-й по рахунку закордонний візит Бенедикта XVI. Папа оголосив про ньому 12 грудня під час Святої Літургії, відправленої за потреби Латинської Америки на свято Гваделупської Божої Матері.


З радістю і хвилюванням Мексика і Куба очікують у себе Папу. Як повідомляється у зверненні мексиканського єпископату, високий гість прибуде до Мексики 23 березня. Він приземлиться в аеропорту Леон штату Гуанахуато, на півночі країни. Тут відбудеться церемонія привітання з президентом Феліпе Кальдероном. Потім Папа відправиться в Колегію Мірафлорес, де зупиниться на час візиту до Мексики. У суботу 24 березня, після візиту ввічливості до президента, Святіший Отець зустрінеться з мексиканськими дітьми і уділить їм благословення на Площі Миру в місті Гуанахуато. Кульмінацією поїздки до Мексики стане Свята Літургія, яка буде відправлена у неділю 25 березня у парку Бісентенаріо. А у другій половині дня в міському катедральному соборі Бенедикт XVI очолить богослужіння Вечірньої разом з мексиканськими єпископами та делегацією латиноамериканських і карибських ієрархів.


У понеділок Папа полетить на Кубу. У Сантьяго-де-Куба його зустріне президент Рауль Кастро, потім Папа відвідає архиєпископську курію. У другій половині дня, коли святкуватиметься Благовіщення Пресвятої Богородиці, Папа відправить урочисту Літургію на Площі Революції імені Антоніо Масео. Вранці 27 березня Святіший Отець відвідає приватно святилище Пресвятої Діви Марії «Каррідад-де-Кобрре». Після молитви він відправиться в аеропорт Гавани, де його зустріне архиєпископ столиці кардинал Хайме Ортега-і-Аламіно. Після обіду відбудеться офіційний колоквіум з президентом Куби Кастро, а потім в нунціатурі Папа зустрінеться з кубинськими єпископами. 28 березня, в останній день подорожі, Бенедикт XVI очолить Святу Літургію на Площі Революції імені Хосе Марті в Гавані, звідки поїде в аеропорт, щоб вилетіти до Риму.

 

За матеріалами radiovaticana.org