//

Священики потребують місійного пробудження

Апостольська столиця пригадала священикам про їх місійне покликання, оскільки сучасна Церква потребує віднови. Цьому питанню присвячений циркулярний лист ватиканської Конгрегації в справ Духовенства під назвою «Місійна сутність священика як істотний вимір трьох його служінь».

 

Як зазначив префект дикастерії кардинал Мауро П'яченца до видання цього листа призвела остання пленарна сесія, а особливо промова, яку під час неї виголосив Бенедикт XVI.
Лист не концентрується на самій потребі місій, бо в добу прогресуючої секуляризації вона і так очевидна. Більше уваги в листі посвячено бракові місійної постави серед священиків, яка повинна проявлятись, з одного боку, через відкритість на місії ad gentes, а з іншого – в переживанні щоденного служіння в апостольський чи місійний спосіб. Ця криза, на думку кардинала П'яченца, стосується не лише священиків, а і цілої церкви.
 

 

«Якщо наші церкви партикулярні, наші спільноти і ми самі не відчуваємо гострої потреби голошення про Христа всім, кого зустрічаємо, то, в першу чергу, ми повинні запитати себе, на скільки ми ще є учнями Ісуса з Назарету, Господа і Христа?» - пише префект ватиканської конгрегації на сторінках L’Osservatore Romano.
 

 

Дорога до місійної віднови лежить через віднову особистих стосунків з Христом – вважає кардинал. Бо місія не є питанням доброї організації чи індоктринації, а впливу людей, які насправді є учнями Христа. У випадку священиків істотну роль тут відіграє формація, яка повинна допомогти у творенні живих відносин з Богом і сформувати сильну самосвідомість священика. Саме такий священик буде поширювати навколо себе приємний запах Христа і переживати кожну хвилину свого служіння як можливість до місій – зазначено в листі.
 

 

За матеріалами: ЕКАІ