//

Свого часу у Ватикані прокурора Міжнародного Трибуналу назвали невихованою нахабою

 Згідно повідомлень сайту WikiLeaks, у 2005 році між Ватиканом і Міжнародним судом у справах військових злочинів на теренах екс-Югославії вибухнув скандал. Тодішній прокурор Міжнародного Трибуналу Карла дел Понте, відома своїми антикатолицькими виступами у ЗМІ, вимагала аудієнції у Папи. Карла дел Понте мала намір вимагати від Папи, щоб він «притиснув» Католицьку Церкву в Хорватії, яка протестувала проти несправедливостей Міжнародного Трибуналу.


Карла дел Понте відома також тим, що постійно твердила, що папа Івана Павло ІІ прикривав військові злочини у екс-Югославії. А про абсурдність таких тверджень годі й говорити. Ватикан відмовив їй в аудієнції.


Тоді Карла дел Понте пробувала через американців чинити тиск на Апостольський Престіл. Тодішня американська адміністрація покровительно ставилась до цієї скандально відомої особи, яка за кілька років своєї кар’єри на посту прокурора Міжнародного Трибуналу зуміла пересваритися практично з усіма європейськими державами. Американці підтримували пані дел Понте, оскільки вона повністю підпорядковувала свою діяльність американським інтересам.


Тому американці вирішили втрутитися у спір на стороні дел Понте. Але на американську вимогу надати їй папську аудієнцію, тодішній секретар Ватикану у справах відносин з державами Джованні Лайола відповів американському послу при Апостольському Престолі, що Ватикан не може надати пані дел Понте аудієнцію оскільки вона є невихованою нахабою.


Ці опубліковані факти ще більше підривають довіру до неупередженості Міжнародного Трибуналу  в Гаазі.


Джерело: www.vecernji.hr