//

Сумна доля небажаних дочок в Індії

Щороку вбивають мільйон молодих індусок. В Індії дівчат часто піддають різкому хірургічниму втручанню зміни статі. Нещодавно з'ясувалося, що в Індор за бажанням батьків лікарі проводять хірургічні операції зміни статі. За рік у найкращих клініках міста проводиться близько 200-300 таких операцій. Родина вирішує про зміну статі дівчинки. В Індії кожна дівчинка є небажаною дитиною, оскільки потрібно забезпечити її приданим та організувати заміжжя.


Операціям зі зміни статі проводять дівчаткам віком від одного до п'яти років. За таку операцію сім'я платить три тисячі доларів. Їх повідомляють, що такий "хлопчик" в результаті корекції статі буде безплідний, йому також загрожує імпотенція.


В Індії  відсутні адекватні закони, які б захищали дітей від такого втручання і забороняли  лікарям проводити такі операції. Здавна відомо про бажання родин мати нащадків лише чоловічої статі, яке зумовлене заплутаними традицями. Відповідно до традицій, син повинен піклуватися  і заробляти гроші на сім'ю, а дочка має бути забезпечена приданим і віддається родині чоловіка. В Індії юридично заборонено широко використовувані аборти ненароджених доньок, проте це роблять нелегально. Не є рідкістю відсутність турботи про своїх доньок, що проявляється у гіршому харчуванні або навіть голодуванні, а також у відсутності освіти. 

 

Католицька Церква стає на захист дітей жіночої статі. Вона закликає батьків  прийняти дочок, а уряд захистити їхнє життя і запобігти абортам. О. Бабу Джозеф, представник єпископів Індії, каже: "Єпископи Індії висловлюють  підтримку у народжені дівчаток."


Серед дітей віком до шести років переважають хлопчики – їх на сім мільйонів більше, ніж дівчаток.

 

За матеріалами Radio Watykańskie