//

Суд заборонив марш з червоним прапором у Львові

 За повідомленням інформаційного агентства УНІАН Львівський апеляційний суд сьогодні заборонив проведення масових акцій політичною партією «Русское единство»  9 травня.

 

Цього дня вищезгадана партія планувала привезти до Львова кілька сотень своїх членів, аби вони влаштували ходу вулицями міста з червоним прапором. Такі плани російські націоналісти аргументували тим, що влада Львова нібито має намір заборонити святкування Дня Перемоги у місті.

 

 

В той час, як «русский мир» святкує День Перемоги 9 травня, європейські країни та США День перемоги над нацизмом відзначають 8 травня.

 

 

Натомість, офіційний сайт УГКЦ повідомив, що 8 та 9 травня на Галичині пройдуть масові екуменічні заходи молитовного поминання жертв ІІ світової війни. Професор УКУ п. Ярослав Грицак оцінив події війни так: «За статисткою, найбільші втрати у цій війні були на території між Берліном та Москвою, умовно кажучи на території сучасної Польщі, України, Білорусії. Правдоподібно українське населення мало найбільші втрати під час цієї війни, у порівнянні з будь-яким населенням будь-якої іншої країни… В Україні не було перемоги у Другій світовій – а була велика жертва». Про це, за повідомленням прес-служби УКУ,  історик наголосив у Львові під час круглого столу, присвяченому обговоренню книги «Друга світова війна в історичній пам’яті України».